Redempció szelet a 2018-as Jász Világtalálkozóról

Redempció szelet- recept
Mézes tészta
1 evőkanál méz
1 db tojás
3dkg olvasztott margarin
1 púpozott evőkanál kakaópor
1 evőkanál tejföl
25 dkg liszt
½ kávéskanál szódabikarbóna
A mézeslap elkészítése: a hozzávalókat összegyúrjuk, és 2 lapot sütünk belőle. Gáztepsi hátulján, szilikonos sütőpapíron, hogy ne ragadjon le. ( kinyújtani is a lisztezett sütőpapíron kell, és azzal együtt emeljük a tepsi hátuljára)
Sima piskóta
5 db tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
½ csomag sütőpor
½ csomag vaníliás cukor
A sima piskóta elkészítése: a piskótákhoz a tojást szétválasztjuk, a sárgájába tesszük a cukrot és habosra keverjük. A tojás fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd beleöntjük a kikevert tojássárgájába (óvatosan keverjük össze). Majd a sütőporos lisztet apránként beleforgatjuk.
Szilikonos zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük (gáztepsi), és kb. 20-25 percig sütjük.
Diós piskóta
5 db tojás
5 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
4 evőkanál dió
A diós piskóta elkészítése: a piskótákhoz a tojást szétválasztjuk, a sárgájába tesszük a cukrot és habosra keverjük. A tojás fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd beleöntjük a kikevert tojássárgájába (óvatosan keverjük össze). Majd a sütőporos lisztet és a diót apránként beleforgatjuk.
Szilikonos zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük (gáztepsi), és kb. 20-25 percig sütjük.
½ csomag sütőpor
½ csomag vaníliás cukor
Mákos piskóta
5 db tojás
5 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
4 evőkanál darált mák
½ csomag sütőpor
½ csomag vaníliás cukor
A mákos piskóta elkészítése: a piskótákhoz a tojást szétválasztjuk, a sárgájába tesszük a cukrot és habosra keverjük. A tojás fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd beleöntjük a kikevert tojássárgájába (óvatosan keverjük össze). Majd a sütőporos lisztet és a mákot apránként beleforgatjuk.
Szilikonos zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük (gáztepsi), és kb. 20-25 percig sütjük.
Karamellás dió
15 dkg dióbél
½ tojás fehérje
4 evőkanál cukor
1 mokkáskanál fahéj
A karamellásdió elkészítése: 15 dkg dióbelet belekavarjuk a … tojásfehérjébe és hozzáadunk egy csipet sót. Egy zacskóba tesszük a cukrot és a fahéjat. A nedves diót beleöntjük, összerázzuk, és sütőpapíron a tepsiben lassútűzön szárítjuk.
Krém
5 púpozott evőkanál liszt
5 dl tej
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
A krém elkészítése: a lisztet a tejjel-állandó kevergetés mellett- összefőzzük, majd amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a porcukrot, és simára keverjük, végül a margarint is beletesszük, és újból simára keverjük.
A sütemény összeállítása:
1 mézeslap, megkenve krémmel
1 diós piskóta, megkenve szilvalekvárral
1 sima piskóta, megkenve baracklekvárral
1 mákos piskóta, megkenve krémmel
1 mézes lappal zárjuk, melyet nagyon vékonyan megkenünk egy kevés krémmel, és a durvára őrölt karamellás dióval megszórjuk.
Jó étvágyat kíván hozzá: Pető Lászlóné Kati néni és Kovácsné Pető Katalin