Petőfi Sándor Művelődési Ház és KÖNYVTÁR Jászfényszaru

2021. november 27-én 16-20 óráig Orosz napra várjuk az érdeklődőket. Aki már ismeri tematikus napjainkat, az tudja, hogy a jókedv garantált, a furmányos feladatok szintén és persze kóstolóval is készülünk mindig.
Ha szeretnél jönni, mert voltál az eddigieken, vagy pont azért, mert nem és most kedvet kaptál, akkor szeretettel várunk! A rendezvény ezúttal is ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni emailen (konyvtar.fenyszaru@gmail.com) vagy a könyvtári Facebook és Instagram oldalakon lehet üzenetben.
A program a hatályos járványügyi szabályok betartásával zajlik.

Orosz nap a könyvtárban

Idén folytatni tudtuk a tematikus napjaink sorát, a tavalyi keszekusza helyzet miatt végül 2021. november 27-én került megrendezésre a könyvtári Orosz nap. Ezúttal a művelődési ház helyi gyűjtésű orosz emlékek kiállításával kísérte a rendezvényünket, mely jelenleg is megtekinthető a földszinti kiállító termekben.

A Szívek szállodája, a Skót, Angol, Francia napok sorába hangulatilag remekül illeszkedett az idei szervezés. Rengeteget nevettünk, finomakat kóstoltunk és új ismeretségek köttettek és reméljük, hogy az tudást és ismeretet is adtunk át az orosz nemzetről, hagyományokról, szokásokról.

Jól bevált játéktípusainkat minden évben kiegészítjük valami újdonsággal is, így most szenzációs új elemnek bizonyult a célba lövés a „szibériai” erdőben replika kalasnyikovokkal, a GUM áruház előtti sorállás és ajándékokra való licitálás, valamint az orosz és hagyományos rulettezés játék rubelekért. Ezek mellett természetesen szellemi, kreatív, megfigyelési és gyorsasági feladatok is voltak, ahogy korábban is. Szeretjük, ha ez a nap kihívásokat is rejt, nyerni sosem könnyű nálunk.

A résztvevők 5 csapatba szerveződve teljesítették a feladatokat. A nyertes csapat tagjai: Bujákiné Szabó Anita, Penczner Lászlóné Renáta, Újfalusi-Fűr Orsolya és Dobák Sándor. Ezúton is szeretettel gratulálunk nekik, nyereményük egy-egy orosz hangulatú csomag volt.

Kínálásképpen igyekeztünk ételben, italban is az orosz szokásokat megjeleníteni. Volt többek között vodka savanyú uborkával, tea szamovárból, kaviáros szendvics, kvasz, orosz édesség és krumplis pelmenyi, orosz pezsgő.

Úgy éreztük, hogy mindannyiunkra ráfért egy kis vidámság ezekben a nyomasztó időkben, köszönjük azt is, hogy a járványügyi előírásokat mindenki betartotta, vigyáztunk egymásra. Ez a nap emlékezetes lesz programjaink sorában, köszönjük a segítséget Palásthy Pál kollégának, aki megvalósította a szibériai vadászatot és a kultúrműsort Bordásné Kovács Katalin igazgatónőnek, aki szavalt és énekelt.

Jövőre találkozunk! Vajon melyik népcsoportra esik a választás?