Petőfi Sándor Művelődési Ház és KÖNYVTÁR Jászfényszaru

Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy milyen sokan játszottatok velünk együtt az első online játék során. Egy kicsit olyan volt, mintha igazán nyitva lenne a könyvtárunk😊A szavazataitok alapján az derült ki, hogy szívesen lennétek partnereink egy újabb játékban is. Rajtunk nem múlhat! Ezúttal nehezítünk egy kicsit a feladatokon, és az élményeitek mellett a kreativitásotokat is próbára tesszük. A játék végén könyvet fogunk sorsolni. Vasárnap éjfélig (05.04.) várjuk a megoldásokat, hétfőn (05.05.) pedig sorsolunk.

Az 1. feladat a FOGYASZTHATÓ KÖNYVÉLMÉNY címmel indul.
Kíváncsian várnánk, hogy volt-e már olyan érzésetek egy könyv olvasása kapcsán, hogy a regényben írt ételek, italok ízét megkóstolnátok, vagy az elkészítését kipróbálnátok. Mint egy pohár finom szederbort vagy Bridget híres kék levesét :D A posztok alá szeretnénk, ha leírnátok a könyv címét és az ihletet adó étel, ital nevét. Ha kedvetek van, lehet ilyen vagy hasonló fotókat akár videókat is készíteni.

JÁTSSZUNK MÉG! – 2. feladat KÖNYVEK SZÁRNYÁN
Ma a megvalósult könyvélményekre vagyunk kíváncsiak. Ki tapasztalta már meg, milyen érzés úgy olvasni egy könyvet, hogy ismeri a helyet, járt már ott? Vagy egy könyv elolvasása után meg is akarja nézni a könyv helyszíneit, azt a helyet választja úticélul, amiről a könyvben olvasott :)
Most is várjuk a képes válaszokat! Melyik két várost rejti a könyvtárosok fotója? Ki járt már ott közületek? <3

JÁTSSZUNK MÉG! – 3. feladat(ok): KÉPPÉ VÁLT SZAVAK

Az utolsó kérdésünkre abszolút szubjektív minden válasz, és az is igaz, ami az egyiknek tetszik, a másiknak nem biztos…
Mondj példát a klassz könyv rossz filmre és a rossz könyv klassz filmre, illetve a jó könyv jó filmre!🙂

Hányszor dühöngünk, mikor egy szuper könyvet elrontanak a megfilmesítéssel, és hogy tudunk örülni, mikor minden passzol. :) Ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel, szeretitek az adaptációkat ?

A játék ezúttal is a facebook és instagram oldalunkon is elindul.

Játékra fel, jó szórakozást kívánnak a könyvtárosok!