Petőfi Sándor Művelődési Ház és KÖNYVTÁR Jászfényszaru

XII. JÁSZ FÉNY vers- és prózamondó találkozón való részvételre

Jászfényszaru a „Város Napja” rendezvényeihez kapcsolódóan az idén 12. alkalommal hirdeti meg a Jász Fény vers- és prózamondó találkozót.

A találkozó célja a nemzeti összetartozás, a jász öntudat erősítésén túl az országos versmondó versenyekhez történő csatlakozás, egymás megismerése, szakmai segítségnyújtás.
A nemzeti összetartozás évében a zsűri külön díjazza az e témához illő legjobb előadást.

A találkozó lehetőséget nyújt ahhoz, hogy a jelentkezők tovább jussanak országos felmenő rendszerű versenyek döntőjébe, amennyiben az ott meghirdetett feltételeknek megfelelnek. Kérjük, tekintsék meg az eredeti kiírásokat a www.vers.hu honlapon.

Általános iskolás kategóriában
Csatlakozunk a XXIII. „REGÖSÖK HÚRJÁN…” országos vers- és prózamondó találkozó és verseny elődöntőihez, melynek a kelet-magyarországi elődöntők helyszínének egyike Jászfényszaru.
Az elődöntőkön szereplő legjobbak korcsoportonként (10-12 éves, 13-15 éves) meghívást kapnak az 2020. évi országos gálára Budapestre, ahol arany, ezüst, bronz minősítésben részesülhetnek.

Középiskolás és felnőtt kategóriában
Csatlakozunk a „JÓZSEF ATTILA Nemzetei vers-, énekelt vers és prózamondó versenyhez. A versenyre amatőr vers- és prózamondók, verséneklők jelentkezését várjuk, akik betöltötték 14. életévüket, és befejezték tanulmányaik nyolcadik évfolyamát.

Akinek nem célja az országos döntőkre való továbbjutás, az a találkozó keretében egy 5 percet meg nem haladó kedvenc mű előadásával mutatkozhat be. A találkozóra költők megzenésített műveinek előadásával is lehet nevezni!

Helyszín: Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár (Jászfényszaru, Szent István út 1.)

Időpont: 2020. április 29. szerda 9 óra

A zsűri tagjai:
Wiegmann Alfréd a Magyar Versmondók Egyesülete képviseletében
Csomor Csilla színművész
Lengyel Boldizsár újságíró, dramaturg
Erdei Gábor színész, televíziós szerkesztő, műsorvezető
Bordásné Kovács Katalin versmondó, művelődési ház igazgató

A bemutatók után a zsűri kiscsoportokban értékeli a hallottakat és lehetőséget ad a személyes beszélgetésre. A díjakat a rendezőszervek szponzori felajánlásokból biztosítják.

Jelentkezés a név, életkor, elérhetőségek, előadni kívánt mű/művek, felkészítő neve, országos versenybe történő nevezés megírásával április 23-ig.
Cím: Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár, 5126 Jászfényszaru, Szent István út 1.
Telefon: 57/422-137, 70/4316113, e-mail: muvhaz@jaszfenyszaru.hu

A rendezvény szakmai támogatója és társrendezője a Magyar Versmondók Egyesülete.
A találkozót Kiss László, a Magyar Versmondók Egyesülete elnöke emlékére ajánljuk.

Fővédnök: Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester

Támogató: NKA

Rendezők, együttműködő partnereink:
Jászfényszaru Város Önkormányzata, Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár, Fényszaruiak Baráti Egyesülete, Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság Drámapedagógiai Műhely, Színjátszók Baráti Köre, Jászfényszaruért Alapítvány.

A találkozóra nézőnek is szeretettel várunk minden költészet iránt érdeklődőt!
A Város Napja rendezvénysorozatról bővebb információt a fenti honlapokon találhatnak majd.

Jászfényszaru, 2020. január 28.

A rendezőszervek nevében:

Győriné dr. Czeglédi Márta
polgármester, fővédnök

Bordásné Kovács Katalin
igazgató, főszervező

Kérjük a linken elérhető jelentkezési lapon lehet jelentkezni. További információ kérhető: Bordásné Kovács Katalintól, 06-70-431-6113-as telefonszámon.

https://docs.google.com/forms/d/1FFHVTaei1okm-RjY3EKhCsSyQ923FtbhlhXr97rfY4Q/edit?fbclid=IwAR2F4w0VyOe_ucvLcJi_oR0-L5f3lbGUqUgHf_M8tbDxME0xblxNb4AVZ4I