Petőfi Sándor Művelődési Ház és KÖNYVTÁR Jászfényszaru

Kedves Látogatóink!
A koronavírus terjedése elleni védekezés stratégiájában az iskolák bezárása új helyzetet teremtett.
Városunkban az óvoda és bölcsőde is bezár. Cél, hogy vigyázzunk egymásra!
Intézményünk is ehhez alkalmazkodik, és március 16-tól zárt ajtók mellett végezzük munkánkat.
A változásból adódó szervezés mellett most a szükséges belső faladatokra (karbantartás, dokumentációs munka, stb.) nagyobb hangsúlyt helyezünk. Készülünk, hogy a járvány lezajlását követően színvonalas, tartalmas programokkal köszönthessük Önöket ismét a könyvtárban, a művelődési házban, egyéb közösségi tereken és a városi rendezvényeken.
Elektronikusan, telefonon készséggel állunk mindenki rendelkezésére.
Már dolgozunk azon, hogy egyes programokat, képzéseket hogyan tudunk online módon elérhetővé tenni, az adott helyzetből a lehető legjobbat kihozni. Természetesen vannak olyan tevékenységek, amelyeknél a kényszerű szünet elkerülhetetlen. Közösségeinktől, látogatóinktól türelmet kérünk.
Az elkövetkezendő nehéz időszakban egyes tevékenységeink online működéséről kérjük, figyeljék Facebook és WEB oldalainkat, látogassák az adott közösség digitális csoportjait.
Köszönjük együttműködésüket!
Tisztelettel: Bordásné Kovács Katalin igazgató

Kedves Olvasóink!
Reméljük, senki sem aggódik azon most, hogy nem tudja visszahozni a nála lévő kikölcsönzött dokumentumokat. Természetesen automatikusan hosszabbodik az idő, amíg csak szükséges.🙂Olvassanak nyugodtan, a jövő zenéje most úgyis az otthoni tevékenységek felé tendál. 📖📒📚📺💻 Mi pedig igyekszünk az önökkel, veletek való személyes kapcsolatainkat online platformainkon pótolni. Mert a könyvtár egyik legfontosabb ismérve a személyes kontaktus, a törődés, az olvasók megismerése, mert szolgaltatni csak így lehet! Ez most nekünk is hiányozni fog nagyon! Viszont vannak olyan dolgaink, úgynevezett belső munkák, melyek mindig halasztódnak, hátrébb rangsorolódnak, pedig fontosak ezek is. Ilyen például a helytörténeti rész digitalizása, mely ugyan folyamatos, de kevesebb időt szántunk rá eddig. Most ez megváltozik. Illetve folytatjuk a texlibes katalógus rendszer rekordfeltöltését, hogy minden dokumentumunk rendszerbe kerüljön.
Lelkierőben gazdag elkövetkező időszakot kívánunk, kitartásra, belátásra, türelemre van most szükség! Igyekszünk a továbbiakban online is „lelkigondozni”, kulturális töltődést adni.🙂
Szeretettel: Kati és Ildikó