FELHÍVÁS a XIII. JÁSZ FÉNY vers- és prózamondó találkozón való részvételre

Jászfényszaru a „30 éves a város” rendezvényeihez kapcsolódóan az idén 13. alkalommal hirdeti meg a Jász Fény vers- és prózamondó találkozót ez alkalommal a Petőfi 200 programsorozat keretében.

Előadandó művek, nevezés:
1. Petőfi vers vagy Petőfi vers átirat
2. A felmenő rendszerű versenyek kiírásának megfelelő mű vagy egy szabadon választott mű.
A találkozóra költők megzenésített verseinek előadásával is lehet nevezni!

Jövőbeli nyugalmunk szigete: a kultúra

„A kultúra nem valami fennkölt dolog, nem a messzi magasban kevesek számára rezgő délibáb, hanem a mindennapi élet szerves része. A kultúra többek között nem egyéb, mint azok a sárgafedelű, silány papírból készült, vacak kis könyvek, amelyek nagy műveket közvetítenek és amelyeket bárki bármikor megvehet.” (Spiró György)
A kultúra nem specialistákra tartozik, hanem mindannyiunkra. Az olvasás nem a bölcsészekre, a festészet nem a műértőkre, a borkultúra nem sommelier-re, a jó modor nem a protokolltanácsadókra, hanem ránk is, személyesen.

Káli-Rozmis Barbara előadása Erzsébet királynéról

Az OKN keretein belül, 2022. szeptember 30-án, pénteken látjuk vendégül Káli-Rozmis Barbara Erzsébet királyné kutatót, aki Erzsébet királyné és a magyarok - Barátság vagy szerelem? címmel könyvet is jelentetett meg a Helikon Kiadónál 2022-ban. A kötet más Erzsébet királynéról szóló kötetek mellett könyvtárunkban is megtalálható.
Az előadónk így mutatkozik be saját honlapján: