Gondolatolvasó-kör

Jászfényszarun 1945 előtt két olvasókör működött, ezt a hagyományt 2010-ben újítottuk fel. Az ötletet az évente megrendezésre kerülő országos Wass Albert felolvasás adta. Szerettük volna ennek hangulatát továbbvinni, megerősíteni. Éppen ezért az őszi-téli- tavaszi hónapokban, évente 5-6 alkalommal összegyűlünk és felolvasunk, beszélgetünk, elmélkedünk az elhangzott művekhez kapcsolódva egy kis tea és házi sütemény mellett. A téma mindig más, van hogy írót választunk, van, hogy egy fogalom, érzés köré szerveződik az este, közösen választjuk ki a következő alkalom témáját.

Az olvasókör állandó tagjai: Hangosiné Réz Mária, Fózer Tiborné, Basa Éva, Bordásné Kovács Katalin, Bordás Borbála, Nagyné Kiss Mária, Pető Lászlóné, Görbe Jánosné, Bujdosó Katalin, Nagy Ildikó, Lajkó Anita, Farkas Kristóf Vince

Témáink voltak eddig:

- Márai Sándor, Mikszáth Kálmán, George Orwell, Szabó Magda, Gárdonyi Géza, Móricz Zsigmond, Móra Ferenc, Sütő András

- legkedvesebb olvasmányom, szerelem, a lélek útjai, advent, levél, anyaság, kortárs írók, költők, dalszövegek

2011. szeptember 30-án nevet is választottunk magunknak, Gondolatolvasó-kör lettünk. Szilágyi Dezső népi fafaragóművész jóvoltából névre szóló tagsági kártya is készült, melyek egyediek, mindegyiken más-más jászsági szűcsminta szerepel.

Olvasóköri alapszabály borító