Országos Könyvtári Napok 2017.

2017. október 2-8. között az országos médiumok figyelme a könyvtárakra irányul. Az összefogás kampánya minden évben igyekszik a könyvtárak jelentőségét, feladatát tudatosítani az emberekben. Minden évben más-más tematikával jelentkezik ez a hét. Ebben az évben a közös téma, ami köré programjainkat rendezzük: a víz.
A jászfényszarui könyvtár az alábbi programokkal csatlakozik az országos felhíváshoz:

2017. október 2., hétfő 10 óra, nagyiskola
MESE, MESE, MÁTKA- mesemondó verseny az általános iskolában

Szakmai kirándulás- Szentendre-Leányfalu

2016. május 30-án kirándulni indult a művelődési ház és könyvtár dolgozóval , olvasóköri tagjaival és állandó önkénteseivel Szentendrére és Leányfalura.

Az idő kedvezett nekünk, egy vidám, programokkal tarkított (múzeum látogatás, Duna- parti piknik, könyvtár és művház látogatás, fagylaltozás), 5 km-es sétával eltöltött nap után fáradtan értünk haza.

Meglátogatott múzeumok: Kovács Margit Kerámia Múzeum

Kézimunka kiállítás

A művelődési ház és könyvtár földszinti kiállítótermeiben kézimunka kiállítás tekinthető meg az itt működő csoportok munkáiból 2016. május 25-ig. Hímzés, horgolás, patchwork, gyöngyfűzés szerepel a kiállítás repertoárjában. Gyönyörű kézimunkákat láthat, aki eljön és megtekinti a kiállítást.

http://www.jaszfenykonyvtar.hu/content/k%C3%A9zimunka-ki%C3%A1ll%C3%ADt%...

X. JÁSZ FÉNY vers- és prózamondó találkozó

Városunk a május 1-jei „Város Napja” rendezvényeihez kapcsolódóan az idén 10. alkalommal hirdeti meg a Jász Fény vers- és prózamondó találkozót.

Az alábbi linken lehet regisztrálni:

https://docs.google.com/forms/d/177hdInqxsPZwN33LScmj4C87AxCFbgYnaLOu92s...

A további információkra kattintva lehet a részletes felhívást elolvasni. Illetve további 2 verseny felhívását is megtalálhatják.